Ons ontstaan

Graag willen wij een mooie herinnering neerschrijven en vooral een dankbare terugblik nemen op de oprichting en het ontstaan van

'Cars St. Christophe'.

Een grote historie! Met behulp van Lenoir Henri trotse zoon van Lenoir Maurice kunnen wij nog heel veel info verkrijgen en dit ganse avontuur met jullie delen... Het begon allemaal met onze hardwerkende Lenoir Maurice, die in de jaren 1927 van start ging met een autobus genoemd 'Excelsior'. Met deze autobus gaat Maurice stilletjes aan op de baan.

In 1940 toen de 2de Wereldoorlog aan het licht kwam werd Maurice zijn autobus aangeslagen in Frankrijk. Een hele jammere tegenslag. Want Maurice had in deze moeilijke tijden al een mooi werk in zijn bezit... Hij was verantwoordelijk gesteld om vluchtelingen te vervoeren uit de oorlog naar Frankrijk. 

Maar zoals eerder vermeld is Maurice zijn autobus tijdens een bepaalde reis met een groep vluchtelingen aangeslagen in Frankrijk. Maurice stond eventjes machteloos en eenzaam in Frankrijk. Dit helemaal alleen zonder vervoersmiddel om terug naar België te kunnen komen. Maurice bleef niet lang bij de pakken zitten. Hij vertrok met een fiets vanuit Frankrijk. Dit was in deze tijd dan ook bijna het enige vervoersmiddel. 14 dagen lang is Maurice onderweg geweest. Terwijl vooral Maurice zijn kinderen en iedereen die hem lief had dan ook ontzettend ongerust waren over waar Maurice was...

 

Kort na deze lange terugreis met de fiets besliste Maurice om te starten met het vervoer van transport en dit tijdens de 2de Wereldoorlog. Onze hardwerkende, doorzetter Maurice kocht hiervoor met veel goeie moed een vrachtwagen. Waarmee hij het transport vervoerde. 

 

In 1944 kwam het einde van de 

2de Wereldoorlog in zicht. De mensen konden beetje bij beetje terug aan een 'normaal' leven starten. 

Velen gingen van start met het werken in Frankrijk. Dit was voor Maurice het ideale moment om zijn droom verder te kunnen zetten. Maurice kocht terug een autobus. Dit blijft zijn grote passie...

 

De bus werd dan genoemd naar 'Den Hert'. Hij verzorgde het vervoer van werkliederen naar Frankrijk. 

Een droom dat voor hem in vervulling mag gaan om terug achter het stuur van een autobus te mogen zitten.

 

Na een mooie tijd van hard werken ontstond rond de jaren 1953 'Cars St. Christophe'!

 

In het jaar 1961 zet Lenoir Henri het bedrijf verder. Henri zorgt voor steeds meer werk en heeft de zaak dan ook uitgebreid met schoolvervoer en toerisme in zowel binnen als buitenland. Na een zeer lange tijd van hard werken namen Lenoir Sylvia, dochter van Henri samen met haar man Soenen Dirk het toerisme voor hun rekening in het jaar 2000. Henri zet dan met heel veel liefde de schoolbusactiviteit verder. 

In 2010 zetten Sylvia en Dirk ook het schoolvervoer verder. 

Door de gedrevenheid dat Sylvia en Dirk uitstralen voor hun zaak nemen ze in 2011 de autocars van 'St. Pieterscars' uit Ledegem over. In een korte tijd groeit en bloeit

'Cars St Christophe' uit tot een grote zaak waar de klant centraal staat!

 

Tot op heden kunnen wij jullie met heel veel trots vertellen dat onze zaak dan ook nu in het jaar 2024 nog steeds groeit. Ons recente wagenpark bestaat uit luxe autocars van 20 tot 90 pl. Ook beschikken wij over drie liftwagens waarmee we minder mobiele mensen en rolstoelgebruikers ook een fantastische reis kunnen aanbieden.

 

Tot nu streven wij nog steeds naar de allerbeste kwaliteit en zetten we ons iedere dag opnieuw 100% in voor onze zaak! 

Tot slot zijn wij onze geliefde oprichter Lenoir Maurice en zijn zoon Lenoir Henri heel dankbaar want mede door hun passie voor autocars kunnen wij nu ook onze passie nog steeds met jullie delen!